Menu

Genève: op citytrip met srprs.me

Vorig weekend dwaalden mama en ik door smalle Franse en Zwitserse steegjes. Door lieve straatjes met gekleurde huisjes en houten luiken, altijd de bergen op de achtergrond en de zon in ons gezicht. De meren waren altijd dichtbij, het zonlicht weerkaatste op het water en de felle kleuren van de bloemen en de groene parken en lanen. Bus in en uit. Tram in en uit. Winkel in en winkel uit. Maar vooral veel buiten, op straat en in die smalle steegjes. Op stenen trappen of op steile paadjes. genieten met hoofdletter G. Dankbaar en gelukkig tijdens onze citytrip met srprs.me.

Drie dagen lang was Genève onze basis. Vertrouwd, want drie jaar geleden waren we er ook al eens. Nooit gedacht dat we er ooit nog eens terug zouden komen. Maar met srprs.me weet je het nooit en dat maakt het juist zo leuk. Van ‘destination unknown’ naar ‘destination Geneva’. Eerst met een beetje een dubbel gevoel ‘want dat kennen we al’, maar uiteindelijk hadden we ons geen betere plek kunnen wensen. Juist omdat we er al eens geweest waren en we nu de omgeving konden gaan verkennen. En die was prachtig, net als Genève zelf.

Zaterdagochtend vroeg krasten mama en ik onze srprs.me code open. In de auto onderweg naar Schiphol voerden we hem in op onze persoonlijke pagina. De meeste avonturiers wachten trouwens tot ze op Schiphol zijn, maar wij wilden papa ook even mee laten genieten van ons avontuur. Ergens op de A4 was onze bestemming bekend: Genève! Gelijk daarna kreeg ik ook de vliegtijden en informatie over het hotel in mijn inbox: geniaal geregeld.

Wekenlang hadden we hier naar uitgekeken. De voorpret was geweldig en iedereen leefde met ons mee. Ik vond het bijna jammer om de code open te krassen. Dan was dat avontuurlijke gevoel van ‘het niet weten’ weg. Maar dat maakte niet uit, want dat gevoel maakte al gauw plaats voor reiskriebels. Die oude vertrouwde reiskriebels. De boarding passes zaten in onze zwarte envelop, ons heerlijke hotel zat pal naast het centraal station, ontbijten deden we met uitzicht op de stad en op de Mont Blanc en door onze fijne vliegtijden hadden we drie hele dagen om te genieten van onze citytrip met srprs.me.

Herinneringen voor het leven. Zo bijzonder om deze hele reis samen met mama te beleven. Van begin tot eind. Van de voorpret tot en met het moment dat we weer terug waren op Schiphol. En zo’n citytrip met srprs.me Die zou ik zo weer doen. En mama trouwens ook. Misschien dat ik me toch nog laat verleiden tot een andere reis. Genève zal ik dan wel uitsluiten. Met weer een dubbel gevoel, dat dan wel.

No Comments

    Leave a Reply