Menu

Een sprookjesachtige dagtrip in Annecy

Blauwe luiken, gele muren, rode bloemen en roze daken. Witte besneeuwde bergtoppen die zich tegen een felblauwe lucht afsteken en een turquoise meer dat pijn doet aan je ogen, zo mooi. Annecy lijkt direct uit een sprookje te komen. Smalle steegjes die uitkomen in achtertuinen, trappetjes op en af, kleine winkels met rare klokken, mooie kleedjes en de standaard toeristische prullaria. De geur van eten komt je tegemoet als je langs de overvolle terrasjes loopt. Even verderop ligt het meer, je kan de bodem zien en het water schittert in het zonlicht. Mensen fietsen, joggen, skaten, varen, zwemmen en zitten op waterfietsen en bankjes. Het lijkt een zomerse dag in augustus; druk en warm. Maar het is pas eind mei tijdens die sprookjesachtige dagtrip in Annecy.

Mama en ik rennen niet, fietsen niet, zwemmen niet. We genieten alleen maar. Eten aardbeientaartjes en croque madames op het terras, passen jurkjes en struinen door de straatjes. We kijken onze ogen uit, lachen, drinken biertjes en koffie. We praten even met een Frans gezin dat bootje gaat varen, het is er de perfecte dag voor. We proberen de vliegjes in het oude centrum te ontwijken – al dat stilstaande water – en sturen kaartjes naar huis. Hoewel we jarenlang minimaal drie weken in Frankrijk kwamen, waren we hier nog nooit. Bijzonder hoe je via een Srprs.me reis naar Geneve toch weer hier terecht komt.

Annecy is een pareltje. En een hele fijne bestemming voor een dagtrip, waar je ook vandaan komt. Het ene moment wacht je op de bus in hartje Genève en drie kwartier later slenter je door de smalle straatje van dit Franse dorp. Magie, zo’n dagtrip in Annecy.

No Comments

    Leave a Reply