Menu

Carouge: de leukste wijk van Genève

Zodra we de brug over de Arve achter ons laten, staan we in een compleet andere stad. De drukke straten van Genève horen we niet meer, de dure auto’s en de talloze winkels met horloges en chocola zien we niet meer en de brede winkelstraten met statige panden maken plaats voor kleinere, idyllische huisjes in pastelkleurtjes. Kinderen spelen op een pleintje, locals praten elkaar bij op terrasjes. Boetiekjes en winkels stallen hun producten uit op straat. Boeken, schilderijtjes en kleurrijke manden sieren het straatbeeld. Er hangt een serene rust na de hectiek in het centrum van Genève. Dit is Carouge.

Vroeger een aparte stad, nu een prachtige wijk van Genève. De Frans-Italiaanse architectuur in het oude deel van de wijk is een lust voor het oog. En de hele wijk doet mediterriaans aan. Het tempo ligt hier een tandje lager dan een paar kilometer verderop. Charmant. Een beetje dorps zelfs. Waar mensen de tijd hebben. Een uitstapje naar Carouge is dan ook een hele fijne afwisseling tijdens je citytrip naar Genève.

We struinen door de straten van Carouge. Beginnen in de winkelstraat Rue St-Joseph en vervolgen onze weg richting het mooie Place du Marché. Soms komen we terecht in prachtige binnenplaatsjes met groene planten en felgekleurde bloemen. De tram rijdt voorbij. Mensen wachten in alle rust op een bankje bij de halte. Winkeltje in. Boetiekje uit. We komen bij op een terrasje in de schaduw. Drinken glaasjes rosé voor zachte prijsjes bij het fijne L’Imprévu. En sluiten de dag af met echte pizza’s bij la Ruota.

Met de tram zitten we in 10 minuutjes weer tussen het drukke verkeer van Genève. De stad bruist op de warme zaterdagavond. Nu al denken we glimlachend terug aan Carouge. Die parel, net over de rivier, aan de rand van de stad.

No Comments

    Leave a Reply