Menu

Bier, basketbal en de brug: 5x tips voor Brooklyn NYC

Onderstaand stuk komt uit mijn reisdagboek over een rondreis door Amerika en Canada in 2015. Alleen naar NYC keerden we sindsdien eens terug. Bij deze een paar tips voor Brooklyn NYC.

Met een blueberry muffin en cappuccino zitten we in één van de vele koffietentjes van Brooklyn. Het is de laatste dag van onze American dream. Bijna drie weken geleden zaten we op de achterbank van de taxi en zag J. de skyline van NYC voor de allereerste keer. De zon zakte al langzaam achter de horizon, waardoor de gebouwen zwarte schaduwen aftekenden in de lucht. Ik glimlach bij die gedachte. Van een luxe hotel met rooftopbar naar een rijtjeshuis in Philly. Van de kou en witte bergtoppen in Vermont, New York State en New Hampshire naar de betonnen jungles in Canada en Noordoost-Amerika. Kilometers gereden, intens genoten en weer herinneringen voor het leven. Daar in Brooklyn kijk ik terug op wat een geweldig avontuur was.

We begonnen onze reis in Manhattan en we sloten deze af in Brooklyn. Mocht je ooit voor vijf nachten of langer naar NYC gaan; neem dan twee hotels in twee verschillende wijken. De ervaring van wakker worden in Manhattan is zo anders, maar net zo bijzonder, als wakker worden in Brooklyn.

Brooklyn is gigantisch. Oh boy, hoe ik me toch elke keer weer vergis in die afstanden. Williamsburg alleen al is niet in een dag te doen. En dat hoeft ook niet. Loop de deur uit en laat het ritme van het verkeer, de mensen en de stad je leiden, dan kom op je op de beste plekjes. Hieronder vast vijf van mijn favoriete tips voor Brooklyn NYC:

1. Brooklyn Bridge

Natuurlijk mag dé brug niet ontbreken in dit rijtje. Lopend op de brug of stapvoets met een gele taxi. Vanuit de Staten Island ferry in de verte of zomaar vanuit een straat in Brooklyn. Met je rug naar Manhattan of juist andersom. De Brooklyn Bridge blijft een bijzondere aantrekkingskracht hebben. In 2005 was ik tijdens mijn high school jaar meerdere keren in NYC, maar op de brug stond ik nog nooit. Ultiem geluksmomentje wanneer mijn zwarte laarzen me de trap op dragen, de zon in mijn gezicht en de skyline van Manhattan die zich voor me uitstrekt.

2. Radegast Hall & Biergarten

Live muziek, giga pretzels en verschillende bieren van de tap. De Radegast Hall & Biergarten is een hele fijne plek om je vermoeide voeten wat rust te geven. Sowieso barst Williamsburg van de trendy koffietentjes, goede restaurants en hippe winkels.

3. Brooklyn Nets

“Let’s go Nets, let’s go Nets!” Duizenden stemmen galmen door het stadion. Met mijn foam finger in mijn ene hand en een biertje in de andere kan ik niet anders dan intens gelukkig zijn. Even voelde ik me weer Amerikaan. Iets dat ik al 10 jaar lang niet meer zo gevoeld had. Een sportevenement bijwonen is sowieso een must in de States. En when in Brooklyn, ey… Kaartjes kun je van tevoren kopen via Ticket Network of Ticket Central, de website van de NBA. Als je niet te veel geld uit wil geven, eindig je sowieso in de bovenste ring. Maar dat mag de pret niet drukken, trust me.

4. Pebble beach

Vanuit Brooklyn heb je altijd het mooiste uitzicht op New York en dat geldt zeker voor Pebble beach. Op deze plek aan het water zet je niet alleen de skyline van Manhattan maar ook de brug op de foto.

5. Condor Hotel

Op het eerste gezicht is het Condor Hotel een heel gewoon hotel. Het is geen 5 sterren hip & happening hotel, zoals die bijvoorbeeld in LES of in het Meatpacking district ziet of hipster zoals de rest in Brooklyn. Wat dit hotel dan wel zo bijzonder maakt? De mensen die er werken. De dames van de receptie zijn geweldig. Niks is ze teveel. Ze hebben de lekkerste chocolate chip cookies liggen, printen je kaartjes voor je uit, wijzen je met engelengeduld de weg en geven je tips als je die nodig hebt. Daarnaast hebben de schone kamers allemaal een balkon of terrasje, een giga badkamer en geweldig internet. En, je mag er nog gratis ontbijten ook. Fijn!

Wat zijn jouw tips voor Brooklyn NYC?

No Comments

    Leave a Reply