Menu

10x tips voor een citytrip Düsseldorf

Ik druk mijn hoofd tegen de leuning en zak nog wat verder onderuit in mijn stoel. Bekende plekken als Leuven en Luik schieten aan me voorbij. Moe en voldaan van alle indrukken van de afgelopen dagen ben ik blij dat we even kunnen bijkomen in de trein. Zo’n fijne Duitse IC, met stopcontacten, schone cabines en heerlijke stoelen. Duitse treinen zijn een feestje, elke keer weer. Na twee bliksembezoekjes aan Brussel en Charleroi staat nu Duitsland op het programma: Düsseldorf en Hannover. Twee keer een nieuwe stad, twee keer een nieuw avontuur. Eerlijk gezegd dacht ik bij Düsseldorf vooral aan mode en winkelen. En Hannover? Vooral grijs. Oh boy, how wrong was I. Niet alleen Duitse treinen zijn een feestje; de steden zijn het ook. In deze blogpost deel ik tien tips voor een citytrip Düsseldorf.

1.Slapen in Hotel Friends

Sherlock Holmes, Afrika, Muziek en de Hamptons: zomaar een greep uit de vele themakamers van Hotel Friends. Een bar die 24 uur open is, een hemels ontbijt, fijne lounge, kunstexposities in de kelder en voor de liefhebbers een grote, lichte rookruimte: ik was in awe. Op nog geen 10 minuutjes lopen van het centraal station vormt dit hotel een ideale uitvalsbasis voor je citytrip. De prijzen van de kamers variëren tussen de 85 en ongeveer 150 euro. Het loont hier om iets meer geld neer te leggen voor een bijzondere kamer. Al zijn alle kamers wel even schoon met een prima badkamer!

2. Hippe tentjes in Unterbilk (favoriet van de tips voor een citytrip Düsseldorf)

Mijn favo wijk was Unterbilk. Oude statige panden, smalle straten, leuke conceptstores en heerlijke lunchtentjes. Ga bijvoorbeeld shoppen op de Lorettostrasse en lunchen op het terras bij Frida’s op de Bilker Allee.

3. Altbier in Aldstadt

Geen Duitse stad zonder oude, romantische kern. En geen Duitse stad zonder bier. Vooral op zonnige dagen wanneer Fortuna Düsseldorf gewonnen heeft, is het goed toeven in de oude stad.

4. Slenteren langs de Rijn

Onderweg naar de oude stad ligt de promenade langs de Rijn. Met uitzicht op de grote huizen van Oberkassel aan de overkant, de verschillende bruggen en boten die af en aan varen. Tijdens de lange warme zomermaanden is het hier een komen en gaan van mensen.

5. Kunst & architectuur op straat in Medienhafen (een andere favoriet van mijn tips voor een citytrip Düsseldorf)

Aan de andere kant vind je de wijk Medienhafen. Vroeger het oude havengebied, nu een bolwerk van architectonische hoogstandjes en kunst. Er zitten meer hotels, restaurants en bedrijven dan dat er woonhuizen zijn, waardoor er genoeg moois te ontdekken valt tijdens een lange wandeling. Mijn favoriet? De dansende huizen van Frank Gehry, in dezelfde stijl als het even mooie Guggenheim museum in Bilbao.

6. View from the top

Vergeet na je bezoek aan Medienhafen niet om het hele gebied van boven af te bekijken. Dat kan op de Rheinturm, een zelfde soort televisietoren als in Berlijn. Je zoeft met de lift naar boven en binnen enkele minuten sta je je te vergapen aan het geweldige uitzicht.

7. Let’s meet in Tokyo

Toe aan iets anders? Mini Tokio heeft een aantal fijne Japanse winkeltjes en restaurants. Aan de Immermannstrasse kun je fijne Japanse goodies kopen en lekker eten.

8. Neem de metro

Het openbaar vervoer in Düsseldorf is goed geregeld. Met een dagkaart kom je voor een paar euro op alle plekken in de stad. Vooral handig als je weinig tijd hebt en niet alles te voet wilt doen. Daarnaast word je met de nieuwe metrolijn ‘Wehrhahnlinie‘ getrakteerd op een vijftal hypermoderne stations met toffe kunst van jonge artiesten.

9. Doe groen

Düsseldorf is naast alles ook een hele groene stad. Chill op het gras en kom bij in een van de vele parken. Achter de bekende winkelstraat de ‘Königsallee’ bijvoorbeeld ligt de Hofgarten met grote vijver, bruggetjes en heel veel eenden. Als je vanaf de Königsallee het park inloopt, draai je dan vooral even om. Het uitzicht op de gebouwen van het Kö-Bogen complex is een plaatje!

10. En shop (if you want to)

En een citytrip aan Düsseldorf is voor sommigen natuurlijk niet compleet zonder een bezoekje aan een van de vele winkelstraten. Naast de Königsallee kun je ook los op de Flingerstrasse en in de toffe opkomende wijken als Flingern en Unterbilk.

Düsseldorf is vanuit Nederland prima te bereiken met de trein. Voor mij maakte het onderdeel uit van een Interrail reis die ik op uitnodiging van Cityzapper maakte. De reis bracht ons in Brussel, Charleroi, Düsseldorf en Hannover.

No Comments

    Leave a Reply