Menu

10 tips voor 24 uur in Hannover

Ik fiets nog geen half uur door Hannover, maar my mind is made up: ik ben fan. Van het pastel gele treinstation tot de kleurrijke bloemenzee in de Herrenhauser Gardens en van toffe street art in Linden tot taart eten op het terras. Die 24 uur in Hannover is toch wel dé verrassing van onze Interrail-trip met CityZapper van afgelopen zomer.

Alleen maar liefde voor die fijne, leefbare steden in Duitsland als Hannover. Een toerist voel je je hier niet, je deint gewoon mee op het ritme van de locals. We fietsen de stad door, eerst met een gids, daarna zonder. Op de terugweg naar het hotel gaan we rechtdoor, ruiken wafels en draaien gelijk weer om. Een toetje hadden we die avond nog niet gehad. We ploffen neer op een terrasje en begeven ons langzaamaan weer richting het station, even lijkt het alsof we er al jaren komen.

Tien tips voor 24 uur in Hannover

We waren slechts 24 uur in Hannover tijdens onze Interrail-reis. Wat te doen tijdens een dag in Hannover? Een kleine tip geef ik je vooraf al: blijf een nachtje langer.

1. Herrenhäuser Gärten (Große Garten) mag niet ontbreken bij een bezoek aan Hannover

Fonteinen groot en klein, lange paden met hoge bomen, bloemen in alle kleuren van de regenboog en gouden hekken. Drop-dead-gorgeous is deze Baroktuin. Naast de ‘grote tuin’ zijn er nog dire andere tuinen die je kunt bezoeken. Voor 8 euro heb je een kaartje en met de tram ben je er zo. Houd ook de website in de gaten voor toffe evenementen als vuurwerkshows en concerten.

2. Maschseefest & meer

Zei ik evenementen? In Hannover bouwen ze vaker een feestje. Van de bekende kerstmarkten in de winter tot het Maschseefest in de zomer, wanneer muziek, eten, drinken en gezelligheid samenkomen bij het grootste meer van de stad.

3. Bekijk de stad vanaf het topje van het stadhuis tijdens die 24 uur in Hannover

Het ‘nieuwe’ stadhuis is een imposant gebouw dat de horizon al siert ver voor dat je er bent. En wanneer je de lift (met schuine bocht!) naar boven neemt, des te meer. Aan de ene kant kijk je uit over Hannover en aan de andere kant de Maschsee, een door de mens aangelegd meer. Eenmaal weer beneden kan je zien hoe erg de stad er aan toe was na de Tweede Wereldoorlog. De handelsstad is gedurende de oorlog grotendeels verwoest en de vier maquettes in de hal nemen je mee in een reis van verwoesting en wederopbouw.

4. Street art kijken & bier drinken in Linden

Linden: dé wijk van studenten, street art en hippe tentjes. Muren beschilderd van top tot teen, biertjes van de kiosk drinken op straat en een bijzondere bioscoop. De groovy sfeer in deze wijk is zeker het omfietsen waard.

5. Dineren in Linden

En als je toch de oversteek naar Linden gemaakt hebt, blijf dan ook hangen voor het diner in de Limmerstrasse. Ga voor sushi, pizza of neem een surf & turf-burger bij Lindenblatt.

6. Bekijk de typische gevels in Hannover

Maar dan alleen aan de voorkant. De ‘oude’ vakhuisjes zijn namelijk helemaal niet zo oud en na de oorlog alleen aan de voorkant opnieuw gebouwd. Al ziet het er mooi uit, dat dan weer wel.

7. Eet een wafel met je naam

Eigenlijk een soort Starbucks deze tent, maar dan met wafels. Keuzes voor toppings en sausjes geef je samen met je naam door bij de kassa. En daarna krijg je je naam-wafel op tafel geserveerd. En ja, ook hier is spellen soms lastig.

8. Probeer een Lüttje Lage tijdens die 24 uur in Hannover

Dit typische drankje uit Hannover, bier met sterke drank, vraagt enige behendigheid om zonder te morsen naar binnen te werken. Twee glazen. Eén hand. En in één keer opdrinken. Tissue bij de hand en oefenen maar!

9. Ga taart eten bij Teestübchen

Framboos. Cheesecake. Of ‘gewoon’ appeltaart. Dit is dé place to be voor de taart-fans onder ons. Gepaard met een iced coffee in de zomer op het terras of een warme choco aan een van de knusse tafeltjes in de winter. En vergeet niet om één van de lekkere theetjes mee te nemen voor thuis.

10. En kijk nog even naar dat gele station na 24 uur in Hannover

Inclusief beeld van man op paard, die de locals in Hannover hebben omgedoopt tot centrale ontmoetingsplek.

Hannover. Misschien niet je eerste gedachte bij een stedentrip. Dat was het voor mij eerlijk gezegd ook niet, maar des te verrassender vond ik deze relaxte stad.

In nog geen 5 uur brengt de trein je naar dat gele station. Slapen kan al aan de overkant in het Grand Hotel Mussman, waar de kamers geen nummers maar namen hebben. Huur een fiets aan de linkerkant van het station of loop gelijk rechtdoor de winkelstraat in.

No Comments

    Leave a Reply